Algemeen

De judokledij (JUDOGI of KIMONO) bestaat uit een vest (UWAGI), een broek (ZUBON) en een gordel (OBI). De vest en de broek zijn gemaakt van enkel of dubbel gewoven gebleekt katoen. Naast de traditioneel witte kleur is tegenwoordig ook de blauwe judogi toegelaten (en zelfs verplicht) op competities van hoog niveau. Judoka's van het vrouwelijke geslacht dragen onder hun vest een neutraal wit T-Shirt.

Ook de gordels, die het kennisniveau van de judoka aangeven en gebruikt worden om de vest dicht te binden, komen voor in twee uitvoeringen: de dikke katoenen versie (niet aangeraden voor kinderen) en de dunnere synthetische variant.

Aankopen via onze club

Omdat we via JCST grote hoeveelheden kunnen afnemen bij onze leveranciers, kunnen wij onze judoka's volledige JUDOGI's aanbieden aan zeer scherpe prijzen. De meeste maten zijn voorradig in de judozaal (DOJO). Indien gewenst, gelieve één van de aanwezige trainers hiernaar te vragen.

Richtprijzen

Item Kleur Richtprijs
Judogi kleuters (incl. witte gordel) Wit 30-40€
Judogi kinderen Wit 40-80€
Judogi volwassenen Wit 70-100€

Zelf aankopen

Vanzelfsprekend staat het iedereen vrij om een judogi aan te schaffen buiten de club.

OPGELET : In uw belang (veiligheid) en/of dat van uw kind, gelieve bij de aankoop goed na te kijken of de kledij geschikt is om judo te doen. We stellen echter te vaak vast dat kinderen op de training verschijnen in een KARATE-GI. Deze kledij is uiterlijk hetzelfde als een JUDOGI maar gemaakt van een dunner (meer synthetische vezels) en soepeler textiel. Deze stof is minder bestand tegen trekkrachten (eigen aan judo) en kan ernstige snij- en schuurwonden veroorzaken ter hoogte van de oksels en de nek.