1 test
test
2 test
test
3 test
test
4 170929 Herentals judostage ism jc Hadjimé
Maandenlang hebben we uitgekeken naar dit weekend en eindelijk was het zover: weekendje samen in de Kempen. Met 17 judoka’s en 2 begeleiders trokken we op vrijdag richting Herentals.

s avonds stond er al een pittige judo-training op het programma en voor de recreanten een avondwandeling in het bos met zaklamp.

Op zaterdag werden we al vroeg uit de veren geschud voor een stevige run rond de vijver gecombineerd met krachtoefeningen. Eenmaal ontbeten stond er weer een judotraining op het programma gevarieerd met spelletjes. In de namiddag stond een buiten activiteit op het programma maar de weergoden beslisten daar anders over. Het werd een handbalmatch in de sporthal. Na het avondeten werd alles voorbereid voor de grote jaarlijkse kwis.

Op zondag waren de weergoden ons beter gezind en onder een stralende herfstzon zijn we de finse piste gaan verkennen. De voormiddag werd afgesloten met tal van spelletjes op het grasveld achter ons verblijf. Na de friet stoofvlees inpakken en gaan zwemmen in het nabij gelegen subtropisch zwembad.

Moe en voldaan konden we terugblikken op een fantastisch weekend en hopelijk tot volgend jaar.

5 170909 Sint-Truiden Monumentenrun
Zaterdag 9 sep stond naar jaarlijkse gewoonte de Monumentenrun te Sint-Truiden op onze agenda. Een unieke combinatie om de stad Sint-Truiden op een sportieve manier te ontdekken. Dit jaar hadden er zich maar 5 personen ingeschreven voor deelname. Het was dan ook een heel drukke zaterdag met oa de PT U11 U13 in Hasselt, bij ons was er randori- en krachttraining en de training olv Ilias Iliadis te Halen.

De resultaten kunnen jullie zien op http://www.monumentenrun.be/ waar ook de videobeelden te zien zijn van de aankomst.

Uw borstnummer is:
Semmy Corthaut (die de plaats had ingenomen van Erland Hendrix): 202
Jorrit Maris: 282
Hanne Maris: 283
Pascal Van Hoof: 459
Bart Vanderkerken: 471

Voor deze editie werd er gekozen om in de andere richting te vertrekken. Heel mooi was de Keizerzaal en in de Academiezaal stond een violist op elektrische viool te schitteren. De Sint Gangulfuskerk was feeëriek omgetoverd met rook en blauw licht. Ik had het even moeilijk toen we door het café “Bij Dennis” moesten lopen. Ik had geld en de voetbal stond op :-). Ook dit jaar was er een passage over het water in het stedelijk zwembad aangemoedigd door bevallige jonge dames op een zwaan. De doortocht in het cultureel centrum waar ze een toneelstuk bezig was, vond ik ook een fijne ervaring.

Mag gezegd worden dat het weer een toffe ervaring was en we kijken al uit naar volgend jaar.
6 Anseremme, zondag 13 aug 2017
Op deze wisselvallige zondag vertrok een groep van 16 judoka’s en entourage richting Anseremme voor de jaarlijkse afvaart van de Lesse. In het begin verliep alles nog braaf door de frisse temperatuur maar toen de zon erdoor kwam veranderde de Lesse in een speeltuin. Bij de 1e waterval gingen Marc en Patrick kopje onder. Een eind verder was het de beurt aan Kris en Pascal om water te scheppen. Het groepje U15s (Kobe, Robrecht, Semmy en Niels) heeft tijdens de afvaart in alle combinaties in de kajaks gezeten. Soms ook drijvend achter de kajaks, soms zelfs met 4 in 1 kajak. Toch zijn ze erin geslaagd om samen de finish te bereiken.
Amelie en Fien zaten in het begin samen maar toen ze genoeg rondjes hadden gedraaid, en amper enkele van hun 22 (!!) km hadden overwonnen, werd wijselijk besloten om de verdeling aan te passen. De kajaks moeten immers voor 18:00 binnen zijn :-). Met de hulp van Gust en Robbe bereikte ook dit viertal de finish.
Gelukkig waren er ook enkele serieuze deelnemers (Robin en opa, Christof en Marnix), waarvoor dank :-)
We kijken al uit naar editie 2018.
Tekst: Pascal
Foto: Patriek
7 Jeugdcriterium Limburg 2016
Bij de aanvang van het nieuwe jaar werd de eindbalans voor het Jeugdcriterium Limburg 2016 bekend gemaakt. Dankzij de toewijding en inzet van onze judokas (en ook hun ouders) werden maar liefst twee U13 judokas van JC Sint-Truiden gehuldigd door het provinciale comité in Genk.

Door het hoogste aantal overwinningen op Limburgse tornooi-inrichtingen in hun leeftijdscategorie in combinatie met de deelnames aan aan provinciale trainingen en stagedagen mochten zowel Fieke OLEMANS als Erland HENDRIX op 5 Januari hun verdiende prijs in ontvangst nemen.

Fieke OLEMANS eindigde als eerste bij de U13 meisjes en Erland HENDRIX als derde bij de U13 jongens.

Een dikke proficiat aan beiden gewenst!


8 2 december 2016- Pietentraining en bezoek Sinterklaas
Op vrijdag 2 december 2016 kwamen Sinterklaas en zijn pieten langs in
de Trudosporthal. Omdat onze judokas het voorbije jaar braaf geweest
zijn, kregen zij wat snoepgoed en lekkers mee naar huis.
De pietentraining was, zoals vorig jaar, weer een succes. De
sfeerfotos vinden jullie terug op onze facebookpagina.
Wij hopen dat jullie het bezoekje aangenaam vonden en kijken er weer
naar uit om Sinterklaas en zijn pieten opnieuw te verwelkomen volgend
seizoen. Op 6 december komt Sinterklaas voor de laatste keer over de
daken, voordat hij weer naar Spanje reist. Dag Sinterklaasje.
9 161029 Halloween in Walibi
Op 29/10 trokken we met een bende judokas naar Walibi in halloweenversie. Zowel het jeugdige geweld als (het grootste deel) van de ouders waagden zich in allerlei supersnelle, superhoge en super-over-de-kop-gaande attracties. Als we even niet stonden aan te schuiven in een wachtrij, zorgden we nog voor plezier. Op aangeven van de trainers werden er ook wat muntjes gespendeerd in de waterschietmachines waarmee we andere parkbezoekers ook lieten meegenieten. Na het vallen van de duisternis kwamen de monsters tevoorschijn. De getrainde, stoere judoka’s waren duidelijk beter bestand tegen deze enge verschijningen en spookhuizen dan de ouders. Na een hele dag vol kicks en griezelplezier trokken we om 23u terug huiswaarts.
Tekst: Katrien
10 Spelenkermis 2016
Een eerste optreden van de dapperen in het nieuwe seizoen. Naar jaarlijkse gewoonte gaven ook dit jaar onze judokas een demonstratie aan geïnteresseerden op de spelenkermis op de Grote Markt in Sint-Truiden. Hopelijk hebben we ook dit jaar een paar enkelen kunnen overtuigen om te starten met deze mooie sport.

Dank aan alle vrijwilligers en trainers die paraat waren!
11 Kajakken op de Lesse (Anseremme)
Met zijn 25 (incl. Kodokan Tienen) trokken we ook dit jaar weer naar Anseremme (Dinant) voor ons jaarlijks kajak avontuur op de Lesse. We vertrokken met redelijk mooi weer en de aanhoudende regen in de dagen ervoor zorgde voor sterke stroming en véél water.

We verzamelden op de parking van Kajak Libert en de groep werd verdeeld voor de lange afstand (Houyet - Anseremme 22km) en de korte afstand (Gendron - Anseremme 12 km) . Met de bus vertrok dan iedere groep naar start plaats.

Door de sterke stroming, de hoge waterstand, de watervallen en stroomversnellingen en de piraten werden menige bootjes tot zinken gebracht. Sommigen onder ons wilden zelfs perse het water proeven in de eerste meters ... (nietwaar Sven?).

Al bij al een leuke dag met het nodige avontuur gehalte.

Hopelijk is er volgend jaar weer een grote opkomst voor dit event.
12 Wij rusten uit ...
Met de laatste gezamenlijke training van de 4 groepen op vrijdag 20 juni kwam dit geslaagde sportseizoen weer tot een einde. Wij hopen jullie allemaal terug te mogen verwelkomen in augustus - september. De startdata voor 2016 - 2017staan gepubliceerd onder onze kalender op deze website.
13 Een nieuwe zwarte band ... proficiat Bram!
Op 29 mei 2016 behaalde Bram Hinderix (THOR Diepenbeek) zijn zwarte gordel na een geslaagd examen voor de technische jury in Zele.

Een dikke proficiat namens JC Sint-Truiden ... meer dan verdiend!
14 JC Sint-Truiden organiseert 2e editie van het Appeltornooi voor G-Judokas
Met de fusie van JAST and JC Sint-Truiden vorig jaar stonden we dit jaar voor de uitdaging om een tornooi te organiseren voor judokas met een beperking (G-Judo). Gelukkig konden wij hier rekenen op de expertise en gedrevenheid van Gunther THOELEN en Bart VADERKERKEN.

Na veel voorbereidingswerk was dan op 28 mei de dag aangebroken ... met over de 70 inschrijvingen begonnen de judokas aan een gezamenlijk opwarming onder leiding van Ann STEENEBRUGGEN. Later volgde een aangepaste aerobic sessie voor geïnteresseerden. Na de lunch gingen de wedstrijden dan van start. De judokas werden ingedeeld en vochten één of meerdere kampen in poule vorm om uiteindelijk te schitteren bij de prijsuitreiking.

Met dank aan allen die hebben bijgedragen aan deze succesvolle editie!
Speciale dank aan Gunther en Bart!

Team JC Sint-Truiden
15 Een geslaagd examen voor zwarte band!
Op 17 januari 2016 legde Dries BELLEN een geslaagd examen af voor de gradencomissie van de Vlaamse judofederatie in Zele. Met dit geslaagde examen komt het aantal actieve zwarte banden in onze club op 12.

Proficiat Dries!
16 Wie goed trainde kreeg lekkers ...
Ook dit jaar kon Sinterklaas en zijn Pieten weer heel even tijd maken om langs te komen in onze dojo en om onze jongste judokas aan het werk te zien. Tijdens een training van de judo-Pieten leerde onze kinderen van Piet 1 & 1 om stilletjes over daken te sluipen, om het paard van Sinterklaas te vervangen indien het ziek zou zijn, om van de daken te vallen zonder zich te bezeren en nog veel meer ...

Nadien kreeg iedereen lekkers van de Sint want er waren weer geen stoute kinderen dit jaar ... of toch?
17 Interclub 2015 te Sint-Truiden
Ook dit jaar had onze club, in samenwerking met judo club Hajime van Stevoort (www.hajimestevoort.be), weer de eer om op 15 november 2015, de inrichting van de eerste wedstrijddag van de interclub (Callant Cup) voor de regionale afdelingen dames en heren te mogen organiseren.

Er kwam heel wat bij kijken dit jaar omdat dit de eerste organisatie was in onze nieuwe locatie.
Desondanks het feit dat we dit jaar geen ploeg konden opstellen, maakten we er wel een geslaagd judo weekend van!

Dank aan alle vrijwilligers om alles in goede banen te helpen leiden.
18 Halloween in Bobbejaanland (31/10/2015)
Het was een stralende herfstdag en we verzamelden met een delegatie (29 personen) van onze club voor de poorten van Bobbejaanland. Die was voor de gelegenheid omgevormd tot een helse oord van verderf.
Onze judokas die erop getraind zijn geen schrik te hebben in eender welke omstandigheid hadden dan ook hun stoute schoenen aangetrokken en we trokken van de ene spectaculaire attractie naar de ander, nog spectaculairder attractie. Ikzelf stond te bibberen in hun plaats.

Overdag viel het nog mee qua rondlopende monsters en ander gedrochten maar vanaf 17:00 gingen ze allemaal bovenkomen. Al bij al viel dit best nog mee en hebben we al engere episodes van Halloween meegemaakt.

Om 21:00 keerden we huiswaarts en konden terugblikken op een superdag voor jong en oud.

Tekst Pascal
Foto: Bobbejaanland
19 Monumentenloop 2015
Met een handvol leden deden we mee aan de monumentenrun. Voor de afstand van 1km had ons jongst geweld Semmy, Niels, Kobe, Rinske, Jarek en Jorit zich ingeschreven. Met volle overgave liepen ze hun parcour om in stijl te finishen na hun doortocht in het stadhuis. Niels en Jarek waren wel een beetje teleurgesteld over de afstand en zullen in de toekomst de 5km doen.

Voor die 5km hadden Kevin, Robbe, Bart en mijzelf. Zo heb ik aan de lijven ondervonden hoe het was om het parcour af te leggen. Het was fantastisch. We moesten door de monumenten lopen waar her en der en koor aan het zingen was. Langs de route stonden er orgels te draaien en in het oude Atheneum zat een accordeonist. Vlaamse kermis troef. Bij het binnenlopen van de nieuwe sporthal op de veemarkt waren de boksers aan het trainen. Misschien wel een idee voor ons om het komend jaar een demonstratie judo te geven. Eenmaal terug buiten werden we opgewacht door een heuse vuurspuwer. Net voor de finish hadden we de keuze om de Abdijtoren op te klimmen wat ik dan ook heb gedaan.

Voor de uitslagen van de 5km kan je terecht op http://www.monumentenrun.be/index.html#uitslagen

Een dikke pluim aan de organisatie en tot volgend jaar. Ik ga mij alvast voorbereiden om de 10km te doen
20 Ballonhappening Sint-Truiden
In de bakerende zon en gloeiend hete matten gaven enkele dappere judokas ook dit jaar weer een mooie demonstratie op de grote markt van Sint-Truiden. Hopelijk hebben we weer enkele mensen kunnen inspireren om onze mooie sport te komen beoefenen.

Dank aan alle judokas en ouders die aanwezig waren!
21 Natter dan nat ... Kajakken op de Lesse
Naar jaarlijkse gewoonte zakten we ook dit jaar weer af naar Dinant om, samen met onze vrienden van JC Kodokan Tienen, de Lesse te bevaren. Ondanks de lage waterstand en het wat mindere weer werd het weer een geslaagde editie. Vele bootjes werden gekaapt en/of tot zinken gebracht, maar iedereen overleefde dit avontuur!

Dank aan alle deelnemers!
22 Onze nieuwe dojo is bijna klaar ...
Vanaf seizoen 2015 - 2016 zullen wij onze splinternieuwe dojo op de Veemarkt in Sint-Truiden betrekken. Maar liefst 4 wedstrijdoppervlakten komen ter onze beschikking. Bekijk hiernaast de eerste foto van onze nieuwe zaal.

Dank aan de stad Sint-Truiden!
23 Tornooi van de Fruitstreek 2015 : Bedankt vrijwilligers!
Een hartelijk dank-je-wel aan de verschillende ploegen van vrijwilligers die kwamen helpen op de inrichting van het Tornooi van de Fruitstreek 2015 te Sint-Truiden.

Fotos zijn terug te vinden op de Facebook pagina : JCST.BE
24 Koninklijke titel voor JC Sint-Truiden
Op zaterdag 14 Maart ontvingen wij uit handen van de gouverneur van Limburg, Herman Reynders, de officiële documenten van het Koninklijke Paleis te Brussel. Na een 50-jarig bestaan is voortaan KONINKLIJKE JUDOCLUB SINT-TRUIDEN onze naam!

Fotos zijn te bekijken op onze Facebook pagina: JCST.BE