1 Nieuwe test
test
2 Test
Testsss
3 G-Tornooi Herenthout
Op zondag 07 /09/2017 vertrokken we vroeg richting Herenthout voor deelname aan het G-tornooi van JC Mori-No-Otoko. Onze mannen Wouter en Yarno waren de atleten die de clubvlag gingen verdedigen. Zelfs de vlag geel-blauw gaf assistentie.
In de voordemiddag stond er een areobic-opwarming op het menu voor al de G-atleten.
Onze Wouter mocht als eerste de mat op. In zijn poule van 4, heeft hij bijna iedere match het laken naar zich toe weten te trekken. O-Soto-Gaeshi gevolgd door Gesa-Gatame was zijn wapen.
Het zelfvertrouwen is bij onze Wouter serieus gestegen. De medaille uitreiking voelde goed.
In de late namiddag mocht Yarno aantreden. Ditmaal had hij een zware poule. Yarno liet veel aanvallend judo zien, maar belandde ongelukkig in een houdgreep. Dit was ook voor zijn tweede wedstrijd. De derde wedstrijd was hij meer allert en kreeg de overwinning door beslissing.
Met lege gsm-batterijen vetrokken we rond 17:00 richting St-Truiden. De geel-blauwe vlag en de gouden medaille gingen hand in hand richting home. Iedereen was blij.

Groeten Sensei Bart
4 170204 Genk
Zaterdag 04-02-2017, we missen een paar trouwe judokas, maar we treden in de voormiddag toch nog met 4 super gemotiveerde judokas aan de start om de strijd aan te binden met de rest van Limburg: Yana, Cleo, Erland en Jeroen. Trainer Nol van Roermond ontfermt zich over Yana en dit met succes. Yana wint haar twee kampen, net als Cleo en beiden worden mooi eerste in hun poule. Erland heeft zelfs tijd en ruimte om wat te experimenteren en wint zijn drie partijen. Jeroen vindt een sterke Nederlander op zijn pad en kan twee van de drie wedstrijden winnen.
In de namiddag treden we ook aan met vier judokas: Kaan, Wout, Robin en Pieter. Pieter slaagt er in om zijn drie wedstrijden te winnen: wel uitkijken dat je je eigen niet in een ippon gooit. Wout, Robin en Kaan kunnen elk twee van de drie wedstrijden winnen.
Toch niet slecht: 18 gewonnen wedstrijden op 22 partijen.

Groeten, Marc V
5 Provinciaal Kampioenschap Genk - 5 februari 2017
Provinciaal Kampioenschap Limburg

Zondag 5 februari 2017, de start van de kampioenschappen. Bij de U21 kwam slechts één deelnemer van St-Truiden aan de start. Arend Willems werd provinciaal kampioen in de categorie -73kg. Aansluitend op de U21 volgenden de U18. Ook hier mochten we een provinciale titel vieren. In de categorie -55 kg knokte Tibo Engelen zich naar een gouden medaille, proficiat. Bij de dames werd in de categorie -48 kg ( Vanderborght Amelie) en de categorie -63 kg (Sterkendries Britt) een bronzen medaille behaald. Van Hoof Robbe viel net naast het podium met een verdienstelijke vijfde plaats.
In de namiddag was het de beurt aan het jonge geweld (U15). Voor al onze judoka’s in deze leeftijdscategorie was het de eerste deelname aan de Kampioenschappen. Bij de dames behaalde Olemans Fieke een 3de plaats. Andere eremetaal was weggelegd voor Petermans Kobe (2de plaats), Vennekens Robrecht en Matthysen Kobe (3de plaats). Van Hoof Niels verloor in de herkansingen van ploegmakker Robrecht en belandde zo naast het podium.
Onze club behaalde zo over de ganse dag 2 gouden, 1 zilveren en 5 bronzen medailles.
Volgende week strijden de judoka’s die een podiumplaats behaalden verder op de regionale kampioenschappen te Tielt. Hopelijk kunnen ze dan nog wat eremetaal mee naar St-Truiden brengen.
Veel succes!!!
6 170108 Meeuwen G-tornooi
Op zondag 08 januari 2017, vertrokken ik en Yarno richting Meeuwen om deel te nemen aan het G-tornooi De Donderslag.

In de voormiddag hebben we samen nog de Truiense miniemen en pupillen aangemoedigd samen met coach Marc Vennekens. Onze Yarno gaf aanmoedigende instructies. Ik voelde het , hij was vastberaden die dag.

In de namiddag was het zijn beurt en wist hij in een poule van vijf, vier overwinningen te laten noteren. Gewoon, de Max !!

Lange dag, maar o zo fijn Judo !

Ik denk dat ik stilaan bruine plekjes op Yarno zijn blauwe obi zie en denk dat we hem gaan inlijven in het aangepast programma van 1eKyu

Groeten Sensei Bart V.
7 170128 Oud-Turnhout U15 U18 U21+
sMorgens stonden Niels, Robrecht en Kobe M allen in dezelfde reeks. Niels heeft 1 wedstrijd gewonnen en 2 verloren. Kobe M heeft er 2 gewonnen en 1 verloren. Robrecht heeft er 2 gewonnen en 2 verloren. Zijn laatste wedstrijd stond hij voor maar slaagde de tegenstander erin op het nippertje de buit naar hem toe te trekken. Jammer maar geen podium voor hun drieën. Bij Fieke en Kobe P verliep het beter. Fieke verloor weliswaar haar eerste wedstrijd tegen Sara maar won de 2e wedstrijd voor de 3e plaats. Kobe P was op kruissnelheid maar moest in de finale de duimen leggen waardoor hij op de 2e plaats strandde.

In de namiddag was het de beurt aan Robbe, Amelie en Britt. Robbe zat in een grote reeks en verloor zijn eerste gevecht. Helaas geen herkansing en over en out voor Robbe. Amelie deed het supergoed en won 2 van de 3 wedstrijden met mooie ippons. Britt had maar 1 tegenstander en deze versloeg haar 2 keer met houdgreep. Voor de dames allebei een 2e plaats.

tekst: Pascal
8 170129 Oud-Turnhout U11 U13
Zondag 29 januari 2017, op een zeer vroeg uur opgestaan om naar Oud Turnhout te vertrekken.
In de voormiddag U11 twee judokas: Wout en Pieter. Na lang wachten kan Pieter twee wedstrijden winnen en wordt hij 2e. Wout kan 1 wedstrijd winnen en wordt 3e. Een tip voor beide: niet meelopen met je tegenstander, zelf de wedstrijd maken.
In de namiddag U13, drie judokas: Yana, Erland en Jeroen. Yana begint goed aan haar 2e tornooi, maar haar tegenstanders hebben meer ervaring, toch kan ze 1 wedstrijd winnen. Er had zeker meer ingezeten. Erland voldoet aan de verwachtingen en wint zijn drie wedstrijden. Een keer moet coach Eric de scheidsrechter bijsturen wanneer deze een mooie worp van Erland onterecht afkeurt als niet toegestaan. Jeroen heeft zijn drie wedstrijden verloren. Iets meer daadkrachtig aanvallen kan helpen.

Tekst: Marc V
9 Meeuwen-Gruitrode U11/U13
Zeer vroeg in de ochtend vertrokken we over spekgladde wegen naar Meeuwen-Gruitrode om deel te nemen aan het internationale U11/U13 tornooi. Met maar liefst 320 inschrijving over verschillende landen beloofde dit een spannende dag te worden. Eerst kwamen de U13-ers aan de bak. Erland vocht mooie wedstrijden maar bij zijn tweede match kwam hij op achterstand met een yuko. Deze kon hij later in de wedstrijd ruimschoots goedmaken met een ippon. Mooi om zien dat je ook kalm kan blijven bij achterstand en dat je je kopje blijft gebruiken in plaats van paniek acties te nemen.

Jeroen kreeg het harder te verduren met zijn 3 tegenstanders die allen de arm rond de nek namen om hem te alzo te werpen of te controleren in houdgreep ... hier ga je echt aan moeten werken Jeroen ... niet TE braaf zijn ... niet denken maar doen.

Cleo ROSS deed voor de eerste keer mee voor onze club na haar overstap naar JC Sint-Truiden. Ietwat zenuwachtig maar gecontroleerd kon ze haar eerste match binnenhalen. Tijdens de tweede match kwam ze achter met een yuko die ze niet meer kon goedmaken door de zeer defensieve houding van haar tegenstandster. Haar laatste match was opnieuw een overwinning.
Meer trainen op snelheid en zuiverheid van je techniek ... en ... Seoi-Otoshi lager aanzetten.

Bij het jongste geweld was er geen stoppen aan. Zowel Robin als Pieter wonnen elke match en eindigde zo op de eerste plaats. Eindklassement :

Pieter VENNEKENS - 1ste plaats
Eralnd HENDRIX - 1ste plaats
Robin DUJARDIN - 1ste plaats
Cleo ROSS - 2de plaats
Jeroen VENNEKENS - 4de plaats

Proficiat aan onze deelnemers!
10 Meeuwen-Gruitrode Ne-Waza Tornooi 2017 (Senioren)
Vol zenuwen begon Kevin MATTHIJSEN als enige deelnemer van JC Sint-Truiden aan het ne-waza (grondwerk) tornooi in Meeuwen-Gruitrode. Tijdens de eerste match liet hij zich door zijn tegenstander verassen in de eerste seconden van de wedstrijd waardoor hij in een houdgreep terecht kwam. Tijdens zijn tweede match kwam hij op voorsprong door 2 strafpunten die zijn tegenstander, een Spanjaard die in Leuven traint, opliep. Op het einde van de derde wedstrijd kwam Kevin in een Kata-Gatame terecht waar geen ontsnappen meer aan was. De greep van zijn tegenstander dwong hem om af te kloppen. In het laatste gevecht ging het gelijk op maar kon Kevin op het einde door de verdedigingshouding van zijn tegenstander doorbreken en deze in een ijzersterke (:-)) Kuzure-Kami-Shiho-Gatame controle gedurende 20 seconden hetgeen hem een ippon-score opleverde. Door het aantal behaalde technische punten eindigde Kevin op de derde plaats.

Proficiat Kevin! Daar sta je dan ineens met een blauwe band tussen de zwarte gordels!

Bram Hinderickx (Diepenbeek) eindigde na 3 matchen op een tweede plaats ... ook een dikke proficiat aan jou Bram!

11 Zondag 18 december 2016 Dilsen
Zondag 18 december 2016 Dilsen

Niet alleen het laatste tornooi van dit jaar, maar tevens ook het laatste tornooi U13 voor Niels, Fieke, Kobe M en Robrecht. Hen zien we volgend jaar terug schitteren bij de U15. Deze voormiddag hebben zij samen met Erland, Kobe P en Elias hun best gedaan. Fieke, Erland en Niels hebben de eerste plaats veroverd. Kobe M, Kobe P en Robrecht zijn tweede geworden. Elias heeft een beetje tegenslag gehad, maar toch goed gevochten en is vierde geworden.
In de namiddag, bij de U11, hebben Robin en Pieter de eerste plaats kunnen bemachtigen. Rinske en Jeroen hebben respectievelijk de tweede en de derde plaats behaald. Voor Rinske en Jeroen is dit ook het laatste tornooi bij de U11, volgend jaar gaan zij hun kunsten laten zien bij de U13.

Mede dankzij deze resultaten en de inspanningen van de U13 in de voormiddag hebben wij als club de derde plaats behaald. Niet slecht naast Lummen en Eindhout.

Fijne feesten en een goed nieuw jaar voor iedereen.
Tekst Marc
Foto Katrien
12 26 november 2016 Lokeren Krekeltornooi
Op 26 november 2016 waren we vertegenwoordigd op het Krekeltornooi in Lokeren. Onze Wouter Toelen had er zin in.
Bijna alles was hier aangepast en op maat van de judokas. In de voormiddag een leuke training, op het ritme van de judokas.
Na een kommetje soep en boterhammetjes kon Wouter vier maal de rode gordel omknopen. Met een mooie aangezette O-Soto-Gari en een stevige Kuzure-Gesa-Gatame wist Wouter twee ippons te scoren.
Een welverdiende 2de plaats voor Wouter. Het oefenen met vriend Senne, begint te lonen hé.
Nadien namen we met zijn allen nog deel aan de Krekelwandeling en vonden pokemon aan de auto.
Een rit van 1,5 uurtje en waren terug in St-Truiden.
Fotos te bekijken op http://www.jclokeren.be/krekeltornooi/editie-2016/425-3-verslag-2016

Groeten Sensei Bart
13 161204 Dilsen: U13 en U11
Zo vlak voor de komst van de heilige man op 6 december hebben we nog een leuke zondag meegemaakt in Dilsen.
Kobe P, Erland en Fieke (4) hebben al hun wedstrijden gewonnen en daarmee de eerste plaats behaald.
Kobe M, Niels, Robrecht (3 van de 4) hebben elk 1 wedstrijd verloren en zo de tweede plaats behaald.
Elias heeft de derde plaats behaald.
In de namiddag hebben Rinske, Kaan en Pieter elk een wedstrijd verloren en zo de tweede plaats kunnen behalen.
Jeroen is vierde geworden.

Tekst: Marc V.
14 Diepenbeek Randori-training U9- op zondag 11 december 2016
Met 7 hadden ze zich ingeschreven voor deelname aan de vriendschappelijke randori-training te Diepenbeek. Hieronder de uitslag.
Basharan Kaan: 1e plaats waarin hij in zijn 2de wedstrijd een voortreffelijke Ippon seoi nage heeft gedemonstreerd
Dujardin Robin: 3x gewonnen en zijn vechtlust getoond
Vennekens Pieter: ook 1e plaats met mooi grondwerk
Toelen Michiel: 2 verloren en 1 onbeslist. Toch een mooi resultaat Michiel.
Logiste Aaron: Eerste maal dat Aaron deelnam aan een ontmoeting. Hij is nog maar pas bezig met judo en heeft nu al de moed om de mat op te gaan. Respect.
Artur Harutyunyan: Met heel veel overtuiging al zijn wedstrijden gewonnen. Dat belooft voor de toekomst.
Bottone Lorenzo: Ook Lorenzo heeft ons overtuigd van zijn kunnen.
De toekomst ziet er goed uit voor Sint-Truiden.

Samengevat kunnen we alleen maar heel tevreden zijn met dit resultaat en het smaakt naar meer. Tot de volgende….hadjime
15 Callant Cup - 12 en 19 november 2016
Op zaterdag 12 en 19 november 2016 heeft onze ploeg, in samenwerking met Hajime Stevoort deelgenomen aan de jaarlijkse Callant Cup (afdeling 4B). Door deze samenwerking met een andere club konden we met een ploeg deelnemen van 20 judoka’s verdeeld over 6 gewichtsklassen. De judoka’s van St-Truiden die deelnamen waren Dreesen Robin, Schevenels Bram, Willems Arend, Vanderkerken Wout en Matthijsen Kevin.
Tijdens de eerste wedstrijddag in St-Truiden werd er overtuigend gewonnen van JC Ippon Huldenberg, JC Arashi Beerse, JC Wetteren en Jita Kyôei Gent. Door deze overwinningen stond onze ploeg op een gedeelde eerste plaats. De tweede wedstrijddag werd er gekampt tegen onze rechtstreekse concurrenten voor de titel. Tegen JC Nijdrop Opwijk en Geetbets werd gewonnen. In de kamp om de titel werd nipt verloren van de kampioen JC Berlare 2. De ploeg behaalde toch een verdiende zilveren medaille en veroverde eveneens een promotieplaats voor de 3de afdeling. Het feestje dat volgde op de bus was oververdiend.
Via deze weg ook nog even de supporters bedanken voor het aanmoedigen van onze jongens.
16 11 november 2016 Interprovinciale U13
Op vrijdag 11 november 2016 zes van onze U13 judokas geselecteerd door de provincie om deel te nemen aan de interprovenciale U13. Hierbij behaalden...
Fieke: 2e plaats (in haar laatste match gebleseerd)
Erland: 3e plaats (had zware tegenstanders)
Niels: 4e plaats(zat in dezelfde poule als Robrecht)
Kobe Petermans: 3e plaats (vocht als een leeuw maar het mocht niet baten)
Kobe Matthysen 1e plaats (schitterend)
Robrecht: 3e plaats (was beter dan Niels)
Het in totaal behaalde punten voor de deelnemende provincies
Oost-Vlaanderen: 76 punten
West-Vlaanderen: 66 punten
Limburg: 57 punten
Antwerpen: 44 punten
Vlaams-Brabant: 39 punten

Met dank aan vjf Limburg voor het vertrouwen in onze judokas en ze een kans te geven
17 Halen, zondag 06 november 2016
Met 12 hadden ze zich gemeld voor deelname aan het tornooi in Halen. Het was de eerste maal dat Judo Club Zelem een tornooi organiseert. Alles verliep vlot en op een dik uur waren alle poules afgewerkt. Niet slecht als je weet dat er +/- een 200-tal judokas waren ingeschreven (verdeeld onder U11 en U13).

Voor de U13s waren Fieke, Kobe M, Kobe P, Erland, Robrecht, Niels en Jorrit present. Kobe P beet de spits af en won heel overtuigend. Erland won de eerste 2 gevechten makkelijk maar had het moeilijk tegen de onklopbare Keo Theunissen en beiden moesten heel diep gaan. Voor nieuwkomer Jorrit was het nog wennen aan de arena. In zijn derde match had hij lange tijd zicht op winst maar dit werd in de laatste seconden beeindigd door een shido in het nadeel van onze held.

Kobe Petermans: 1e plaats
Fieke Olemans: 1e plaats
Kobe Matthysen: 2e plaats
Robrecht Vennekens:1e plaats
Niels Van Hoof: 2e plaats
Jorrit Maris: 4e plaats
Erland Hendrix: 2e plaats

In de namiddag waren de U11s aan de beurt. Rinske, Pieter, Jeroen, Kaan en Robin stonden voor ons op de mat. Robin was in goede vorm vandaag. Vooral tegen zijn tegenstander uit Leopoldsburg toonde hij zijn kunnen. Ook Pieter was in zijn goede doen en walste zijn tegenstanders plat op de mat. Ook mogen wij de overige judokas niet vergeten die knap weerwerk dienden en mooie judo lieten zien.

Rinske Matthysen: 3e plaats
Jeroen Vennekens: 3e plaats
Pieter Vennekens: 1e plaats
Kaan Basharan: 2e plaats
Robin Dujardin: 1e plaats

Voldaan keerden onze "Dirty Dozen" huiswaarts met hun trofee van de slag der zilveren helmen.

De uitslag van het Limburgs jeugdtornooi 2016 kan je raadplegen op de site van het vjf

Tekst en fotos: Pascal
18 Houthalen, zaterdag 15/10/2016.
Met 12 judokas zijn we naar Houthalen getrokken.
In de voormiddag 7 voor het tornooi U13: Fieke, Kobe P, Kobe M, Elias, Erland, Niels en Robrecht.
Allemaal hebben ze goed gevochten, Kobe M en Niels hebben hun drie wedstrijden gewonnen en zijn verdiend eerste geworden. Fieke, Kobe P, Erland, Robrecht hebben 2 van de 3 wedstrijden gewonnen en Elias 2 van de 4 wedstrijden, waardoor ze allemaal de tweede plaats hebben gehaald. Dat betekent 16 van de 22 wedstrijden gewonnen.

In de namiddag waren we met 5 judokas voor het tornooi U11: Kaan, Robin, Rinse, Jeroen en Pieter. Hier hebben we ook mooie dingen gezien. Robin heeft zeer mooi zijn twee wedstrijden gewonnen en is bijgevolg eerste geworden. Kaan, Rinske, Jeroen en Pieter hebben 2 van hun 3 wedstrijden gewonnen en zijn allen tweede geworden. Dat betekent 10 van de 14 wedstrijden gewonnen.

Het was ook fijn voor de supporters om onze meisjes en jongens bezig te zien.
19 Internationaal G-tornooi in Herenthout Mori- No-Otoko
Op zaterdag 08/10/2016 namen onze Wouter en Senne deel aan het tornooi in Herenthout. Na een kleine gezamenlijke opwarming en een korte briefing voor de coaches, kon het tornooi starten. Senne zat in een kleine poule. De eerste matchen was aftasten en zijn tegenstrevers waren net iets te sterk. Zijn volgende match ging hij voluit en maakte sterke counters. Maar de Nedelandse arbiter, kon niet verdragen dat de hand van Tori op de rug van Uke kwam. Op het einde moest deze arbiter een winnaar aanduiden. Spiitig ging de gestrekte arm naar wit.

Dan begon Wouter aan zijn 4 matchen. Eerst wat onzeker en te weinig puch in zijn O-SOTO-GARIs, kwam hij in zijn laatste match op dreef. Dan snel samen broodje met worst en hamburger, ritje naar St-Truiden en nog een uurtje trainen met partner Toon.

Ik zag blije judokas en wist dat ze vandaag hun kampje gewonnen hadden.

Sensei Bart
20 Zaventem zaterdag 08-10-2016
Eerder een klein tornooi voor de U11.

Robin, Jeroen en Pieter zijn van de partij.

Robin heeft goed aangevallen en tweemaal een wedstrijd mooi kunnen winnen. Ook in de derde wedstrijd was Robin niet kansloos, maar jammer genoeg heeft zijn tegenstrever net de bovenhand kunnen krijgen. Goed aangevallen.

De tegenstrever was voor Jeroen in de eerste wedstrijd iets sterker tijdens het grondgevecht. In zijn tweede wedstrijd kan Jeroen de tegenstrever in een houdgreep nemen en winnen. De derde wedstrijd gaat geleidelijk op, maar uiteindelijk slaagt de tegenstrever er in om Jeroen in de nek te nemen tijdens het grondgevecht en in houdgreep te nemen.

Pieter slaagt er in om zijn eerste twee wedstrijden vrij vlot te winnen met houdgreep. In de derde wedstrijd kan zijn tegenstrever hem halvelings werpen en krijgt deze een gemakkelijk half punt. Van dan af blokkeert de tegenstrever elk gevecht. Pieter probeert nog wel, maar het lukt hem niet.

21 Mini pot van Olen U11 U13
Een jaarlijkse klassieker om het competitieseizoen te starten ... de mini pot van Olen. Na de U15/18/21 reeksen verleden weekend was het op 25 September de beurt aan onze minieme. Voor JC Sint-Truiden betraden Fieke, Erland, Niels, Robrecht, Jeroen, Pieter en Robin het zachte oppervlak.

Na een ietwat trage start bij sommigen evolueerde de wedstrijden in de goede zin. Iets wat we echt gaan moeten leren, zeker bij de overstap naar de U15, is wakker zijn vanaf de eerste seconde ... en weten dat een er voor medailles of bekers gevochten gaat moeten worden.

Wat ik onthouden heb van deze zondag zijn de aanvallen van Robrecht met drop-semi-nage ... eindelijk de durf getoond om door te draaien en dat we nog verder moeten werken om niet in onze nek te laten nemen (de kochi-guruma ziekte). Verder mooie prestaties van allen ...

Proficiat met de trofeeën!
22 De Pot van Olen voor U15 (rankingtornooi)
Olen, 17 september 2016

Na een jaar afwezigheid stonden we dit jaar terug op het groot ranking tornooi “ De Pot Van Olen”. Vandaag stond er 1 judoka van Sint-Truiden op de tatami, voor de U15, Robbe Van Hoof.
Zijn eerste gevecht won hij door heel intelligent de tegenstander hem te laten trekken naar de grond om zo zijn opponent te laten doorrollen en over te nemen in een houdgreep. Ook zij 2de gevecht won hij op een gelijkaardig manier. Op het moment dat die duwde trok Robbe hem over zijn heup en won met ippon. De 3de verliep veel stroever en Robbe vond geen antwoord op de aanvallen. Hij probeerde nog een paar offersworpen maar na 1min45 was het over en uit.

Ook al heeft hij geen podiumplaats, we kunnen wel tevreden zijn met het resultaat en de manier waarop ze behaalt is. Volgende afspraak volgende zaterdag in Tervuren.
23 160604 Venray U13
Venray, 04 juni 2016
Kort gezegd was het een niveau te hoog zeker als je als U13 al direct tussen U15 belandt dan kan je verwachten dat het niet gemakkelijk kan zijn. In totaal waren het 26 meisjes van -40. Zij werden verdeeld 2X 13.
Haar eerste match was tegen Bruine gordel en van NL. Daar won ons Fieke redelijk snel tegen.
Waza-ari, Yuko en nog eens waza-ari. Het was een hevig strijd en redelijk snel gedaan.

2de macth was ook van NL en blauwe gordel. Een sterke tegenkandidate. Er werd enorm snel shido’s gegeven. Fieke die uit de tatami ging en tweede volgens mij niet genoeg aanviel. Dus verloren met 2 shido’s. Het andere meisje 1 shido. Een pluspunt vind ik persoonlijk : tegenstandster kon geen punten scoren omdat Fieke haar ook niet de kans gaf.

3de match was tegen Duitsland. Tussen 2de en 3de match lieten ze Fieke niet de wettelijke rusttijd toe van 2 min. (dat wisten wij als leek natuurlijk niet, pas achteraf). Ze moest nog bekomen van 2de match en na 8 sec werd ze al teruggeroepen om terug te strijden. Dat was natuurlijk te snel en die wedstrijd was ook zo hevig en veel shido’s gegeven. Fieke werd gediskwalificeerd door blijkbaar hand die het been raakte van tegenstandster. Er bleven nog 1min 28 over toen diskwalificatie werd uitgeroepen.
Avontuur gedaan. Fieke zwaar teleurgesteld maar we zijn fier op haar dat ze weer heeft meegedaan en we hebben er veel lessen uitgetrokken.
Tekst en foto: Rebecca
24 15 mei 2016, Hermée
We vertrokken op zondag vol goede moed naar het tornooi in Hermée. Qua planning loopt het daar nogal eens mis maar misschien viel het dit jaar wel mee. In de voormiddag kwam Rinske op de mat bij de U11. Rinske deed het schitterend en ze won dan ook 2 wedstrijden. Ook bij de U13 werd goed gevochten. Kobe en Fieke wonnen hun 3 wedstrijden, Erland en Niels wonnen er 2 en Semmy won er eentje. Met al heel wat vertraging zagen we bij de U15 Robbe terug op de mat na enkele maanden afwezigheid. Robbe verloor zijn 2 gevechten doordat de tegenstanders telkens zijn aanval overnamen. Tenslotte kwam ook Annelore op de mat bij de U21. Annelore had ook geen verhaal tegen de 3 zwarte gordels en verloor haar gevechten. Toch goed dat ook de groteren zich laten zien op competitie. Na een zware wedstrijddag konden we om 20u30 (!!!) eindelijk naar huis. Je moet iets over hebben voor je sport :-)

Tekst: Katrien
Foto: Pascal
zie ook onze facebookpagina JCST.be
25 160508 Koersel U11 U13
Zondag 8 mei 2016, niet alleen moederdag, maar ook het laatste tornooi van het Limburg criterium voor de zomervakantie.
In de voormiddag hebben zes van onze U13 hun beste beentje voor gezet.
Kobe M, Fieke en Erland hebben al hun wedstrijden gewonnen en de eerste plaats behaald. Niels en Robrecht hebben elk twee wedstrijden gewonnen en de tweede plaats behaald. Elias heeft een beetje pech gehad, toch wel mooie dingen laten zien, maar jammer genoeg geen wedstrijd kunnen winnen. Samen hebben onze fighters de tweede plaats behaald. Proficiat!

In de namiddag hebben Rinske, Jeroen en Pieter hun kunnen laten zien.
Jeroen en Rinske hebben beiden de derde plaats behaald.
Pieter heeft twee wedstrijden gewonnen en zo de tweede plaats kunnen bemachtigen.

Tekst: Marc
Illustratie: Pascal
26 160424 Brecht U11 U13
Zondag 24-04-2016, tornooi in Brecht. Een eerder klein tornooi, maar door de aanwezigheid van onze Nederlandse vrienden, werden er hier en daar toch een aantal pittige wedstrijdjes gevochten.
In de voormiddag zijn Jeroen en Pieter aangetreden in de categorie U11.
Pieter heeft al zijn wedstrijden kunnen winnen en heeft op die manier de eerste plaats kunnen wegkapen. Jeroen heeft zich in zijn eerste wedstrijd laten rollen met een drop seoi nage, maar kon met twee gewonnen wedstrijden toch nog de tweede plaats behalen.
In de namiddag hebben Fieke en Robrecht zich van hun beste kant laten zien bij de U13. Zowel Fieke als Robrecht hebben de eerste plaats behaald.

Tekst: Marc
27 160416 Lummen U9, U11, U13
Zaterdag 16 april 2016, in Lummen zullen ze geweten hebben dat wij daar geweest zijn. Niet alleen vanwege het feit dat we met 11 judokas de strijd hebben aangebonden, onze U13 hebben in de voormiddag slechts twee van hun 18 wedstrijden verloren en daarmee de eerste plaats behaald. Proficiat aan Kobe Peetermans, Fieke, Erland, Robrecht, Niels en Elias.
In de namiddag zijn er vier judokas van onze U11 op de mat gekomen. Hoewel het resultaat in cijfers niet zo goed is als dat van de U13, kunnen we toch zeggen dat ze hun best hebben gedaan. Robin, Rinske en Jeroen hebben een verdienstelijke derde plaats behaald. Pieter moest genoegen nemen met de vierde plaats.
En we mogen zeker de U9 niet vergeten. Na de wedstrijden van de U11 heeft Emin de rij mogen afsluiten met een eerste plaats. De opvolging is verzekerd.

Tekst: Marc
Foto: Pascal
28 G-Judo Gooik 10 APR 2016
Zondag 10 april, was er weer een wedstrijdje voor onze G-judokas. Op deze wedstrijden zijn de vaardigheidsdrempels wat platgestreken en kunnen deze judokas zichzelf voluit geven tegen anderen met een gelijkaardig niveau.

Ditmaal zochten wij het Pajottenland op. Met enkel Max en juf GPS als begeleidster, kwamen wij aan te Gooik.

De gezamenlijk training vond onze Max de max. O-uchi-gari vanuit laagstand ging er vlot in. Na de boterhammen en een leuk gesprekje over Maxs Quat en frieten, mocht Max de rode band omdoen. Na enkele partijtjes vond Max, dat het goed was. Het zelfvertrouwen was versterkt en de medaille was binnen.

Proficiat Max!

Grt trainer Bart
29 Maaseik U11/13 - Zondag 20 maart 2016
Op te laden tekst ...
30 Herenthout U11/13 - 26 Maart 2106
Met 9 deelnemers in de klasse U11 en U13 trokken we op zaterdag 26 maart naar Herenthout in provincie Antwerpen. In tegenstelling tot provincie Limburg starten de wedstrijden hier met U11. Pieter en Jeroen konden 2 van de 3 wedstrijden winnen en eindigde zo op een 2e plaats. Rinske kreeg het zwaarder te verduren en moest 4 matchen vechten waarvan er 2 gewonnen werden.

In de namiddag gingen Erland (3/3), Kobe Matthijsen (3/3) en Fieke (2/2) met de gouden medaille aan de haal. Robrecht won met 2 van de 3 matchen en behaalde zo de 2e plaats. Semmy en Niels vochten elk 3 matchen waarvan er telkens 1 gewonnen werd.

Proficiat met jullie resultaten!
31 Tornooi van de Fruitstreek U11-13-15-18-21-21+
Maar liefst 20 judoka’s van eigen bodem deden mee aan het tornooi van de Fruitstreek 2016 ingericht door onze eigen club voor het eerst in de nieuwe zaal

Voor sommigen een zoveelste competitiedag voor andere misschien een deur die opengaat naar het wedstrijdgebeuren binnen het judo.

Proficiat met jullie medailles en dank voor jullie deelname en inzet!

PS : Een dikke bedankt voor alle vrijwilligers en sponsors die ons opnieuw hielpen om er weer een geslaagde evenement van te maken!
32 Zonhoven - Olympia Trophy - U11/13
Wegens de communie periode en paasvakantie, vertrokken we op zondag 3 maart maar met een kleine delegatie van 5 deelnemers naar Zonhoven voor de elfde editie van de Olympia Trophy. In de voormiddag namen Fieke, Erland en Niels het op tegen hun tegenstanders. Allen behaalden een eerste of gedeelde eerste plaats. Proficiat! Blij te zien dat ippon-seoi-nage begint te lukken Fieke … eindelijk …

In de namiddag betraden Kaan en Jonas de tatami. Ze konden echter geen enkele overwinning in de wacht slepen met de nodige ontgoocheling en frustratie tot gevolg. Zelfcontrole is hier de boodschap heren!
33 Geetbets U11/U13 - 20 feb 2016
Na de weging en een gedegen opwarming van een 6de dan gingen onze 6 jongste judokas aan de slag. Pieter VENNEKENS ging na 3 gewonnen wedstrijden lopen met de eerste plaats. Rinske MATTHYSEN was vol zenuwen maar liet zich deze keer niet doen. De eerste wedstrijd uitgevochten maar verloren op beslissing, tweede match met vuur (eindelijk) gewonnen. Jeroen VENNEKENS volgde hetzelfde schema maar mocht 1 wedstrijd meer vechten met een resultaat van 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd waarmee ook een mooie tweede plaats behaald werd. Kyan SMETS kon ondanks de weinige opgebouwde wedstrijdervaring toch een overwinning behalen op beslissing door de vastberadenheid in zijn aanvallen waarmee hij uiteindelijk een zeer mooie derde plaats in de wacht kon slepen. Kaan BASHARAM moest zich na 1 gewonnen en 2 verloren matchen ook tevreden stellen met een derde plaats. Robin DUJARDIN kon geen enkele kamp winnen deze keer ... volgende keer beter Robin!

Bij de U13 ging het er stevig aan toe maar Semmy CORTHAUT, Fieke Olemeans, Robrecht VENNEKENS en Erland HENDRIX gingen met de eerste plaats lopen. Niels VAN HOOF kon 2 van de 3 wedstrijden winnen en eindigde op een mooie tweede plaats. Kobe verloor de eerste twee wedstrijden maar eindigde in schoonheid ... een zuivere ippon met harai-goshi in 3 de eerste 3 seconden van de wedstrijd. Alessio BOTTONE en Thibo CLAES konden nog geen enkele overwinning in de wacht slepen door gebrek aan wedstrijd ervaring ... volhouden jongens ... eens komt de dag ...
34 160206 Dendermonde VK U15, U18 & U21
Na onze passage vorige week in Oud-Turnhout waren de jongens klaar voor het grote werk.

Vooreerst was Tibo aan de beurt. In zijn eerst moest hij kampen tegen een 1Dan. Met een bloed wurging kneep hij Tibo zijn licht uit. Zenuwachtig stapte hij de mat op voor zij herkansing en nu was het zijn beurt om zijn tegenstander te doen afkloppen. En dan maakt hij dezelfde fout door te bruggen op zijn val. Over and out.

Daarna was Robbe aan de beurt. Zelfzeker en ijzig kalm ging hij de mat op. Hij kwam, hij vocht en verliet de mat op een brancard richting spoed. Resultaat: barstje in een nekwervel. Veel sterkte man!

Het was zeker geen tornooi voor doetjes maar ik hoop dat we volgend jaar sterker naar voren zullen komen met ons aankomend geweld bij de U13.

Tekst en foto: Pascal
35 U11/U13 Tornooi in THOR Diepenbeek op 31.01.16
Met maar liefst 12 inschrijvingen was onze club goed vertegenwoordigd op dit tornooi. In de U13 (voormiddag) behaalden Erland HENDRIX en Fieke OLEMANS de eerste plaats. Een tweede plaats was weggelegd voor Kobe MATTHYSEN, Kobe PETERSENS en Robrecht VENNEKENS. Niels VAN HOOF eindigde op de derde plaats. Tibo CLAES en Mansur AZIYEV moesten tevreden zijn met een vierde plaats.

In de namiddag (U11) werden nog 2 medailles voor de tweede plaats uitgereikt aan Pieter VENNENKENS en Kaan BASHARAN. Jeroen VENNEKENS behaalde nog een mooie derde plaats en Kyan SMETS een vierde plaats.

Algemene indruk : Aanvallen is de beste verdediging jongens ... en nooit rond de nek laten grijpen!

Proficiat!
36 160130 Oud-Turnhout U15 U18 : Jeugd Trofee van Antwerpen
Afgelopen zaterdag hadden we voor de eerste keer afspraak in Oud-Turnhout voor de Jeugd Trofee van Antwerpen U15 & U18. Een mooie voorbereiding op het VK komend weekend.
sMorgens was Robbe aan de beurt bij de U15. Hij was in bloedvorm en versloeg alle 4 judokas uit zijn poule. Alle wedstrijden gewonnen met ippon en allen met verschillende technieken. Zijn bijkomende trainingen in Diepenbeek en in Stok beginnen zijn vruchten af te werpen.
sMiddags was het de beurt aan Tibo. Vorig weekend stond hij nog te schitteren op het Limburgs podium maar vandaag werd hij terug met beide benen op de grond gezet. Als jongste en lichtste in zijn poule vond hij geen enkel antwoord en onderging alle drie zijn wedstrijden. Gelukkig is hij er heelhuids uitgekomen en is hij wakker geschud voor het VK. Zwaar leergeld betaald vandaag en 1 iets geleerd
The U18 …. were boys become man !!!!
37 Provinciaal Kampioenschap Genk
Op zondag 24 januari 2016 trokken onze judokas naar Genk voor het Provinciaal Kampioenschap met als inzet een plaatsje op het podium dat recht geeft op deelname aan het Regionaal Kampioenschap.
Als eerste kwamen de U21 in actie, Annelore behaalde een 2de plaats, Arend moest vrede nemen met een 3de plaats. Na de U21 was het de beurt aan de leeftijdsgroep U18. Hierin behaalde Tibo een 1ste plaats en werd hiermee Provinciaal kampioen. In de namiddag kwam onze laatste strijder op de mat. Robbe verloor nipt de finale en werd 2de, vice-kampioen. Aan allen veel succes op het RK te Dendermonde op 6 en 7 februari.
38 Trofee van de Mijnstreek - Genk - U11/U13 - 23-01-2016
Naar jaarlijkse gewoonte trok de Truiense delegatie (10 deelnemers) naar Genk voor de Trofee van de Mijnstreek. Beduidend minder inschrijvingen dan andere jaren daar het tornooi samenviel met een groot internationaal tornooi in Nederland. Volgende uitslagen werden behaald door onze U13 :

Elias Bollen - Eerste plaats
Fieke Olemans - Eerste plaats
Niels Van Hoof - Tweede plaats, en zonder ;.-)... (Goed bezig!)
Erland Hendrix - Tweede plaats
Kobe Mathijsen - Tweede plaats
Kobe Petermans - Derde plaats
Robrecht Vennekens - Derde plaats
Semmy Corthaut - Derde plaats ( Laatste match ... wow! Zie foto)

Bij onze U11 was het verdict :

Jeroen Vennekens : Tweede plaats
Pieter Venenkens : Tweede plaats

Proficiat aan alle deelnemers!
39 Trofee van de donderslag - Meeuwen-Gruitrode U13
Met het tornooi in Meeuwen werd het competitiejaar 2016 op gang geschoten. 9 Judokas van JCST namen deel aan het tornooi voor de leeftijdsgroep U13. Voor sommigen die vorig jaar nog deelnamen in de leeftijdsgroep U11 een aanpassing. Niels behaalde een eerste plaats, 2de plaatsen waren er weggelegd voor Erland, Robrecht, Kobe P., Kobe M., Elias en Fieke. Mansur en Semmy behaalden een derde plaats. Kumikata en concentratie worden zoals jullie ondervonden hebben meer en meer belangrijk.

10/01/2016
40 Trofee van de donderslag - Meeuwen-Gruitrode U11
Aansluitend op de U13 was het de beurt aan de leeftijdsgroep U11. Voor Mikail en Pieter was het de vuurdoop. Voor het eerst namen ze deel aan een U 11 tornooi. Pieter behaalde een tweed, Mikail een derde plaats. Blijven verder werken jongens, één van de volgende tornooien zal het wel lukken. Jeroen, nu laatstejaars U11 behaalde een derde plaats. Concentratieverlies was de boosdoener.

10/01/2016
41 Trofee van de donderslag - Meeuwen-Gruitrode G-Judo
Iedere clubcoach mocht samen met zijn deelnemer(s) een rondje paraderen. Yarno droeg met fierheid het stokje met de clubnaam. Bij het spelen van de Brabaçonne gingen zijn ogen dicht en bleef onbewogen staan. Geweldig! Een en al toewijding. Nadien een opwarming in groep. Iets wat Yarno duidelijk minder leuk vond.

Na een toch wel lange wachttijd was poule 17 aan de beurt. Een beetje jammer dat we de tegenstanders niet op voorhand kenden. Naar mijn ervaring, iets wat deze judokas wat onzekerheid geeft. Zeker als de G-judokas uit Nederland toch met veel aanwezig waren. Yarno zijn 3 kampjes waren telkens tegen een grotere judoka en deze Hollandse judokas hun niveau was toch hoger. Yarno heeft zich goed verweerd.

Volgend tornooi moeten we inschrijven onder niveau 3. Dit zal beter zijn voor Yarno.
Een mooie prijs, ook voor mijzelf, en de dag was goed.

Toch behoorlijk vermoeiend zo een dag, want Yarno heeft tijdens de terugweg, lekker zijn oogjes gesloten.
42 Trofee van de donderslag - Meeuwen-Gruitrode Ne-Waza
Na maanden van voorbereiding en een gemiste kans op de interclub was de dag aangebroken voor Kevins eerste officiële wedstrijd. In een boomstructuur met zes andere deelnemers kon Kevin won hij de eerste wedstrijd van een zwarte gordel (3e dan). De volgende wedstrijd werd verloren daar teveel energie werd verloren in de eerste match en zo belandde hij in de herkansing voor de 3e plaats. Na een gelijkopgaande wedstrijd kwam Kevin tegen het einde in een houdgreep terecht waaruit hij zich niet tijdig kon bevrijden. Niettemin een knappe prestatie!
43 Jeugdcriterium van de Provincie Limburg 2015
Op 20 december 2015 werden op het tornooi van Berke Bemelmans (Dilsen-Lanklaar) de beslissende matchen gevochten voor de eindstand in het jeugdcriterium van Limburg 2015.

Zowel Fieke (U13) als Erland (U11) behaalden de eerste plaats en plaatsten zich zo in de top 3 van het eindklassement 2015. Fieke strandde op een mooie 2e plaat en Erland op een 1e plaats.

Na een jaar vol inzet (aanwezigheden op de provinciale trainingen en resultaten op de Limburgse tornooien) hebben jullie deze overwinning meer dan verdiend!

Proficiat Fieke!
Proficiat Erland!
44 Dilsen-Lanklaar U11 U13 - Zondag 20 december 2015
Op zondag 20 december zakten we af naar Dilsen-Lanklaar voor het laatste tornooi van 2015. Een spannende dag want op het einde van de dag zou de eindstand in het jeugdcriterium van Limburg bekend zijn. Onze club is maar liefst voor 2 eerste plaatsen in de running …

Van onze U13s betraden Fieke, Albert, Semmy, Niels, Dishni en Robrecht de tatami. Allen deden ze hun best maar sommigen hadden het moeilijk om de juiste kumi-kata te grijpen waardoor een goede worp inzetten niet lukte. Tijdens sommige andere matchen lieten we ons verassen door de snelheid en gedrevenheid van de tegenstanders. Ook moeten we meer aandacht besteden aan onze houding – mooi recht vechten - (jigo-tai) want anders vallen we gewoon op ons … Mooie pogingen van ushiro-goshi van Robrecht gezien maar nog niet voldoende om scores te behalen.

In de namiddag kwamen Erland, Allesio en Jeroen aan de beurt. Door het lange wachten moesten ze enkele klimmetjes doen op de sportramen. Op de judomat ging het hen ook goed af maar toch werden enkele kansen niet volledig benut (omdraai techniek en houdgrepen).

Mooie resultaten van onze deelnemers!
Proficiat met jullie medailles!

BVDK
45 Provinciaal tornooi Limburg U9 U11 U13 - Dilsen, 5 december 2015
Met maar liefst 15 judokas trokken we naar het Limburgs Provinciaal Kampioenschap voor U9 U11 en U13 in Dilsen-Lanklaar. Na een korte opwarming van de provinciale trainer Tom STEENSELS konden de wedstrijden beginnen. Volgende resultaten werden behaald door onze club:

Eerste plaatsen : Mansur AZIYEV (U11), Erland HENDRIX (U11), Kaan BASHARAN (U9) en Mikail FREDERIX (U9)

Tweede plaatsen : Fieke OLEMANS (U13), Kobe MATTHYSEN (U13), Robrecht VENNEKENS (U13), Kobe PETERSENS (U13), Elias BOLLEN (U11), Rinske MATTHYSEN (U11), Pieter VENNEKENS (U9) en Wout SMOLDERS (U9)

Derde plaats : Allasio BOTTONE (U11)

Vierde plaatsen : Niels VAN HOOF (U13), Jeroen Vennekens (U11)

Knap werk getoond en goede inzet! Proficiat met jullie resultaten.

46 Diepenbeek U7 U9 - 13 December 2015
Met zes judokas U9 en U11 zijn we op zondag 13-12-2015 naar Diepenbeek getrokken.
Voor Lavina Coorens (°2009) was het de eerste keer, en meteen raak. Lavina heeft haar drie wedstrijden mooi gewonnen.
Ook Gaysumov Mikail (°2007) en Vennekens Jeroen (°2006) hebben hun drie wedstrijden gewonnen.
Vennekens Pieter (°2007) heeft zijn eerste wedstrijd verloren. Pieter heeft zijn twee volgende wedstrijden gewonnen.
Dujardin Robin (°2007) en Basharan Kaan (°2007) hebben elk één wedstrijd gewonnen en twee wedstrijden verloren.
Het moet gezegd worden: alle zes hebben ze flink hun best gedaan. Hier en daar zijn er nog wat aandachtspunten, maar daar kunnen we aan werken tijdens de trainingen.
47 Antwerp Ippon Trophy
Merksem,29 november 2015

Met zijn vijven waren ze afgezakt naar het internationale gerenommeerde “Ippon Trophy Antwerp”. Een U11/U13 tornooi met als doel zoveel mogelijk ippons te scoren. Het beloofde dus een moeilijke klus te worden.
Fieke slaagde als eerste erin alles te winnen in haar poule en 3 ippons te scoren. Robrecht en Kobe wonnen er 2 van de 3. Kobbe met 2 ippons, Robrecht met 1. Niels en Arno konden helaas niet genieten van een overwinning. Het was vandaag alvast een fijne ervaring en we zijn klaar voor volgende week: het P(rovinciaal) K(ampioenschap) Lim(burg) te Dilsen.

Tekst en foto: Pascal
voor meer foto’s zie onze facebookpagina
https://www.facebook.com/groups/320290704362/
48 G-Tornooi te Lokeren
Op 28 november 2015 stond er weer een G-wedstrijd voor gepland.
Dit voor onze judokas die, op een aangepaste wijze, ook hun aangeleerde judo willen uitproberen.
Het vertrokken dan ook zaterdag reeds vroeg richting Lokeren. Na de incheck waren Wouter en Yarno klaar voor het gebeuren. We startte met een gezamenlijke training olv Leen en de aanwezige coaches. Lekker rollen, spelletjes en een goede aanleermethode voor OSG. Onze mannen toonden dan ook met de glimlach hun uitvoering voor gans de groep. Applaus voor hun kunde !!
Na het middagmaal, een korte opwarming. Wouter mocht 1/2 nademiddag op de mat. Ditmaal waren zijn tegenstrever gelijkwaardig. Wouter nam de bovenhand en paste zij technieken goed toe! Het ging hem goed.
In de late namiddag mocht Yarno aan de beurt. Zoals altijd een vatje met motivatie en inzet. Zijn tegenstrever was telkens iets oplettender en Yarno liep in een houdgreepje. De teleurstelling werd onderdrukt en een mooie groet was het resultaat. Papa had smorgens meegegeven : Niet boos zijn bij verlies, toon u moedig !! He did it !
Met 2 medaille winnaars op de achterbank, keerden we, laat, terug naar St-Truiden.
Max, afwezig wegens ziekte, zal de volgende keer ons team terug vervoegen.

Groetjes Bart Vanderkerken
49 Oefenrandori Riemst, 21 november 2015
Op deze koude herfstdag hadden we een afspraak in Riemst voor een vriendschappelijke ontmoeting voor onze allerjongsten. Voor velen van hen was het een vuurdoop maar ze waren er allen klaar voor.
Als opener waren de twee broers Tibo en Kyan aan de beurt. Helaas moet er altijd iemand als winnaar uit de bus komen en die eer ging naar Tibo. Die was in goede vorm want zijn tweede won hij ook. Kyan wou niet onderdoen voor zijn broer en deed in zijn tweede wat hij moest doen.
Als volgende waren de gebroeders Vennekens aan de beurt. Pieter schitterde in zijn eerste en gooide in stijl een ippon. Zijn tweede verloor hij weliswaar maar dat maakte hij ruimschoots goed in zijn derde gevecht.
Jeroen begon tegen een tegenstander waar hij al drie keer van verloren had. Deze keer was het echter Jeroen die het gevecht op een mooie manier kon winnen. Grote broer Robrecht kan fier zijn op zijn broers.
Nu was Amelie aan de beurt. Dartelend en met de glimlach kwam ze de mat op. Het was een plezier om haar bezig te zien en zelfs toen ze neerging in haar eerste wedstrijd bleef ze glimlachen. Niet getreurd en de twee daarop volgende wedstrijden won ze.
Na een lange tussenpauze was het de beurt aan Robin. Nadat hij zich in zijn eerste gevecht snel liet verrassen was hij goed wakker en won hij de twee volgende (waarvan een met een bijna spreidstand).
Uiteindelijk waren de overgebleven judokas Jorit, Emeric en Wout aan de beurt. Door onze talrijke aanwezigheid stonden Emeric en Wout ook tegenover elkaar. Hier ging Wout met de zege lopen. Ook zijn derde gevecht won hij vlotjes.
Emeric, aangemoedigd door zijn supportersclub, kon ook mooi winnen in zijn tweede gevecht.
Jorit deed het helemaal niet slecht en vloerde verschillende keren zijn tegenstander maar vergat telkens hem in een houdgreep te nemen waardoor hij niet kon afronden. Pas in zijn laatste had hij het spelletje door en sloot hij met een houdgreep in schoonheid af.
Tevreden kunnen we terugblikken en ik wi
50 Interprovinciaal Kampioenschap U13-ploegen Lummen
Op de dag van wapenstilstand hadden we een afspraak in Lummen voor de jaarlijkse Interprovinciale U13. Hierbij mag elke provincie 25 jongens en 15 meisjes selecteren voor deelname. 5 Vlaamse provincies , waarvan elk 40 judokas, levert een totaal van 200 getalenteerde judokas op. 5 hiervan waren afkomstig uit onze club.
Als eerst moest Kobe Petermans de mat op en hij won zijn match met verve. Helaas eindigden de 2 daarop volgenden in een nederlaag. Fieke was wel weer in haar goeie doen en won de drie wedstrijden voor de Limburgse ploeg. Op het eind van hun poules werd de tussenstand afgeroepen en Limburg stond op de eerste plaats.
Toen was het de beurt aan onze andere drie helden. Voor Niels en Kobe Matthysen was het echter een maat voor niets. Ze hebben alles gegeven, hebben hun volle 2 minuten op de mat gestaan maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Robrecht daarentegen scoorde wel. Het lukte hem om 2 van zijn 3 wedstrijden te winnen.
Uiteindelijk won West-Vlaanderen het tornooi en strandde Limburg op een mooie 4de plaats. Weer mooi judo gezien vandaag. Met dank aan de provinciale trainers om de judokas te coachen

Tekst en foto: Pascal
51 Houthalen U11 U13 - Zondag 18 Oktober
Naar jaarlijkse gewoonte trokken we vroeg in de morgen naar Houthalen voor een tornooi dat meetelt voor het jeugdcriterium van Limburg. In vergelijking met vorig jaar waren er weinig deelnemers en weinig vertegenwoordiging van de noorderburen. Desondanks deze opkomst toch enkele moeilijke wedstrijden. Hieronder de, voor sommige ietwat verassende, uitslagen van onze Truiense deelnemers :

Mansur : 1e plaats
Robrecht : 1e plaats
Erland : 1e plaats
Kobe P. : 2e plaats
Fieke : 2e plaats
Niels : 3e plaats
Kobe M. : 3e plaats
Niels VH : 3e plaats
Rinske : 4e plaats
Jeroen : 4e plaats
Robbe L. : 4e plaats
52 Met 10 deelnemers trokken we op zaterdag 10 oktober 2015 naar het naburige Lincent.
Met 10 deelnemers trokken we op zaterdag 10 oktober 2015 naar het naburige Lincent.Onze U11, Hendrix Erland, Matthysen Rinske en Aziyev Mansur mochten de spits afbijten. Een hevige Mansur kampte als een beer en won makkelijk zijn eerste wedstrijd. In zijn tweede kamp, kreeg hij een bloedneus, waardoor hij wat afgeleid was en verloor met een onterecht toegekende yuko. Zijn derde kamp werd terug geconcentreerd aangevat en halfweg de kamp beslist met een mooie ippon seonage. Toch een mooie 2de plaats voor onze Mansur. Rinske, ons springkonijn, werd knap 3de. Ze was dominerend in haar eerste kamp maar kon deze helaas niet winnend afsluiten. Haar tweede kamp kon ze wel winnen. In haar derde gevecht, dacht ze: "Moet dit nu echt?" waardoor ze verloor. Rinske leert elke wedstijd bij en ook nu werd ze flink 3de. Goed gedaan meid! Erland staat als een leeuw op de mat, elke keer opnieuw. Hij behaalde de 1ste plaats. Knap Erland, doe zo verder.Na een korte middagpauze, mochten Vanaken Arno, Van Hoof Niels, Goedegebure Kyano, Matthysen Kobe en Olemans Fieke, als U13, hun kampen vechten. Arno straalde, hij had duidelijk iets in zijn cornflakes gedaan s ochtends. Wat een kampen. Hij werd 2de dankzij een geweldig doorzettingsvermogen. Goed gedaan! Niels begon heel onzeker en vol met stress aan de wedstrijden. "Oei, ze praten hier Frans!?", was het eerste dat hij zei. Maar Niels, geen nood, het was goed. Ook voor hem een 3de plaats. Kobe, de bulldog, ging wat overhaast te werk en verloor. Niet te overhaast te werk gaan maat, je tegenstander profiteert daarvan. Blijven trainen en jouw judo doen! Je laat telkens zien dat je het kan, ga ervoor. Ook Kobe werd 3de. Fieke, laat jezelf niet van de wijs brengen want jij hebt het, een goede techniek, een goede houding. Er was geen spel tussen te krijgen en daardoor werd jij 1ste. Wat een beetje luisteren naar de trainers allemaal niet kan doen. Proficiat meid!In de late namiddag hadden we onze U15s : Engelen Tibo en Van Hoof Robbe. Robbe verloor zijn 1st
53 Oefenrandori Kodokan Lanaken - U11 - U9 - U7 - 25 Oktober 2015
Het was vroeg opstaan vandaag voor Jeroen, Pieter, Wout en Alessio. Het beloofde een spannende dag te worden. Samen trokken ze naar het verre Lanaken voor een oefenrandori. Voor Wout en Alessio was het de eerste keer! Vol verwachting begonnen ze aan hun kampen en toonden wat ze al geleerd hebben. Opmerkelijk was de fairplay en getoonde verdediging maar soms brak de tegenstander toch door. Puntjes waar we zeker nog aan verder gaan werken zijn kumikata (vastnemen), zelf durven aanvallen, snelheid en ... niet teveel onder de indruk geraken van onze tegenstanders.

Al bij al mooie resultaten en iedereen is weer een ervaring rijker! Een dikke dank u wel aan de papa van Jeroen en Pieter om onze jongsten bij te staan op deze belangrijke dag.

Proficiat Pieter, Wout, Jeroen en Alessio!54 zondag 11 oktober 2015 : PK LIM voor senioren
Op zondag 11 oktober ging Arend zijn kunde gaan beproeven op het PK LIM voor senioren. Door de povere opkomst de afgelopen jaren had het vjf besloten om het PK LIM samen te laten doorgaan met die van de provincie Antwerpen. Ook de U18 waren dit jaar welkom. Vandaar dat Arend in gezelschap van zijn coach Saeïd naar Schoten moesten afzakken.

Arend had al een tijdje geen wedstrijden meer gedaan en moest na anderhalve minuut de duimen leggen. Alle hoop op een herkansing die er kwam. Jammer genoeg had onze held ook hier geen antwoord tegen zijn ervaren tegenstander (U21+) en moest puntloos de tatami verlaten. Toch goed gevochten en je krijgt je herkansing op het komende PK LIM U15 U18 U21+ in januari te Genk. Staat alvast genoteerd in de agenda

Tekst: Pascal
55 zaterdag 10 okt 2015 G-tornooi Herenthout
Zaterdag 10 okt 05 vertrokken Max, Yarno en Wouter richting Herenthout om deel te nemen aan het 10de Internationaal G-Judo tornooi. We waren stipt om 09:00 op bestemming.
Tegen 10:00 begon de gezamenlijke opwarming met de +- 140 judokas. Leuke muziek hielp de stramme spieren ontspannen. Ondertussen kregen de coaches en SRers een korte briefing. De start van de kampen kwam nadien langzaam op gang. Het was Max die tegen de middag zijn 3 partijtjes mocht kampen. Zeer belangrijk dat Max op voorhand weet wie zijn tegenstrever is. Dus telkens handje geven en het ijs is gebroken. Max deed zijn best en was fier op zichzelf. Met een mooie trofee en een zakje kon Max al naar huis.
Na een hamburger en of worst uit het vuistje, waren Yarno en Wouter ook klaar om de mat te betreden. Uiteindelijk werden hun namen ook afgeroepen. Yarno, ging al snel in de aanval. Toch zijn arm zat telkens rond het hoofd van zijn tegenstrever. Dit zag de arbiter niet graag. Ook Yarno deed zijn best en had iets ervaren wat de trainers hem gaan uitleggen. Koshi-guruma zonder greepje rond hoofd.
Ook onze Wouter moest in niveau 3 kampen, wegens geen tegenstrevers in het hogere niveau. Dit niveau is toch nog iets te zwaar. Maar Wouter wist toch een kampje te winnen.
Tegen 16:00 was de prijsuitreiking gebeurd en deden de trofeeën, snoepjes en sjaaltjes onze judokas glunderen.

Proficiat mannen, voor jullie prestatie !

Groetjes Bart Vanderkerken

Tekst en foto;: Bart
56 150927 Mini Pot Van Olen
Op 27/9 trok een hele delegatie judoka’s naar het tornooi in Olen. Het werd een pittig tornooi met tegenstanders uit verschillende provincies en Nederland. Bij de U11 behaalden Erland en Elias een mooie 1e plaats. Robbe en Rinske werden allebei 3e met 1 overwinning. Bij de U13 werd Kobe M. 1e. Fieke 2e. en Niels, Robrecht en Kyano behaalden allemaal een 3e plaats met 1 overwinning. Ook Semmy, Kobe P. en Arno verweerden zich goed op de mat maar konden niet winnen. Een speciale vermelding voor Kyano, die op zijn eerste judotornooi er direct in slaagde een tegenstander te verslaan met 2 mooi wazari’s. Proficiat aan alle judoka’s en tot op het volgende tornooi.

tekst & foto : Katrien
57 Wedstrijd Herne - U13
Een eerste overwinning in het nieuwe seizoen. Als enige deelneemster van JC Sint-Truiden trok Fieke op 19 september naar Herne. Ze vocht in een poule van 2 in een best-of-three formule. Fieke won 2 kampen tegen dezelfde tegenstandster, eenmaal met ippon, tweede maal met waza-ari. De tegenstandster was een oude bekende uit de U11 waar Fieke nu uiteindelijk, na twee moeilijke wedstrijden, een revanche kon op nemen.

Proficiat met je overwinning.
58 Vriendschappelijke randori - U7 U9 - Diepenbeek
Een klein plezierig tornooitje, ideaal om de eerste stapjes te zetten in de wedstrijdwereld van het judo.

Robrecht : 1e plaats
Erland : 1e plaats
Khaan : 2e plaats
Pieter : 1e plaats
Jeroen : 1e plaats
Robbe : 4e plaats
Emmerich : 2e plaats

Proficiat met jullie overwinningen!
59 International Judo Torunament - U13 - Venray (Nederland)
Op 30/05 trok Fieke OLEMANS naar het verre Vernay in Nederland om deel te nemen aan het internationale judo tornooi waar deelnemers van 26 landen present waren. Na de weging werd Fieke ondergebracht in een boomstructuur van maar liefst 11 deelnemers. De eerste match werd gewonnen met YUKO, de tweede werd gewonnen op beslissing van de scheidsrechter en de derde verloren op beslissing van de scheidsrechter. Omstreeks 11u Fieke mocht herkansen voor de bronze medaille in de grote finalehal. Met een overwicht van aanvallen en techniciteit werd deze match ook verloren door een spijtige YUKO score van de tegenstander. Een vierde plaats zonder medaille ... maar desondanks één zeer mooie prestatie!

Proficiat Fieke ... en volgend jaar zeker goud ;-)
60 International Judo Challenge - U15 - Hermée (Liège)
In de namiddag werd de reeks U15 jongens -46kg aangevat. Met maar liefst 13 tegenstanders beloofde dit een zware dobber te worden voor Robbe. De eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen door combinaties van drop-seoi nage en houdgreep. De derde match werd verloren door uitschakeling met HANSOKUMAKE door een opstapeling van SHIDOs verkregen voor schijnaanvallen (aanval drop-seoi nage maar zonder getoonde evewichtsverbreking) desondanks een technische gehaalde voorsprong met YUKO op het scorebord. In de herkansingen werd de wedstrijd voor derde plaats gewonnen met IPPON door houdgreep.

Een zeer mooie prestatie en keihard gevochten ... een medaille om fier op te zijn!
61 International Judo Challenge - U11 U13 - Hermée (Liège)
Na een beetje vertraging werden de wedstrijden U11 aangevat omstreeks 11:00. Als enige ingeschreven voor de U11 behaalde Erland de eerste plaats in 3 matchen. Ondanks enkele toegekende SHIDOs (strafpunten) wegens verschillen in het reglement met de Vlaamse Judofederatie, werden de matchen overtuigend gewonnen.

In de namiddag kwamen, Fieke, Niels en Sander aan de beurt. Fieke behaalde de eerste plaats in een poule van 2 (best of three). Veel betere technieken gebruikt en goed geluisterd naar de instructies! Niels en Sander behaalden een derde plaats. Aanvankelijk een beetje overdonderd door de omgeving werden uiteindelijk toch nog mooie matchen gevochten ... als tijgertjes ... ;-)

Proficiat aan de deelnemers!
62 Meitornooi - U11 U13 - Koersel (Beringen)
JC Sint-Truiden werd door 10 deelnemers in U11 en U13 vertegenwoordigd op het jaarlijkse Meitornooi in Koersel. In de voormiddag behaalden onze U13 volgende uitslagen : Fieke een 1e plaats, Robrecht een 2e plaats, Semmy een 3e plaats en Niels en Kobe een 4e plaats. In de namiddag behaalden onze U11s de volgende resultaten : Erland 1e plaats, Elias 2e plaats, Rinske en Jeroen een 3e plaats en Robbe een (onterechte) 4e plaats.

Mooi om te zien dat nieuwe technieken en combinaties worden uitgeprobeerd op wedstrijden. Snelheid en zuiverheid van techniek blijven een werkpunt ...

Proficiat aan de deelnemers en papa-coaches!
63 Night Store Trophy - U11 - Lummen
Na de verrassende resultaten in de voormiddag, betraden onze 4 U11ers de tatami voor hun kampen. Ieder mocht 3 kampen vechten en Robbe zelfs 4. Erland behaalde een 1e plaats, Jeroen een 3e plaats en Robbe en Rinske een 4e plaats! Iets mindere resultaten, maar met nog een beetje meer wedstrijd ervaring, training en volharding komen we er wel! Nu goed uitrusten voor morgen. (Jodoigne)

Proficiat met jullie resultaten!
64 Night Store Trophy - U13 - Lummen
Met slechts 4 deelnemers (Fieke, Niels, Robrecht en Kobe) trokken we zaterdag morgen naar Lummen voor het tornooi van de Night Store Trophy. Mooie wedstrijden en mooie resultaten. Fieke behaalde een eerste plaats en Niels, Kobe en Robrecht een tweede plaats! Bovendien behaalden deze vier genoeg punten binnen om de tweede beste club van dit tornooi te zijn voor de U13. Een spectaculair eindresultaat voor deze eerstejaars U13-ers !!!

Proficiat met jullie medailles en de beker voor de club!
65 Soeverein judocup - U11 & 13 - Lommel
Met zes deelnemers trokken we op zaterdag 11 april naar de internationale SOEVEREIN JUDOCUP te Lommel. Na een gedegen opwarming van Marc betraden onze U13s in de voormiddag de wedstrijdoppervlakte. Na elk drie kampen op internationaal jeugdniveau te hebben gevochten behaalden Fieke, Robrecht en Dishni een mooie 3de plaats en Niels een 4de plaats. In de namiddag kwamen de U11s Erland en Jeroen nog aan de beurt. Erland behaalde een verdiende 2de plaats en Jeroen een vierde plaats. Techniek, snelheid en doordachtheid blijven aandachtspunten voor iedereen van ons, maar daar gaan we verder aan werken. Eén ding is zeker ... cadeautjes liggen op dit toernooi niet voor het rapen, elke medaille is een verdiende medaille.
66 Olympia Trophy - U11 - Zonhoven
In de namiddag betraden onze U11 judokas de tatami. De druk stond er een beetje op aangezien we na het U13 tornooi nog steeds op de derde plaats stonden voor de bekers van beste club. Ook weer een laag aantal inschrijvingen maar een (zeer) hoog niveau. Jeroen en Erland behaalden de eerste plaats, Robbe (slechts zijn tweede wedstrijd) en Benjamin een vierde plaats. Mooi werk van onze deelnemers! De bekers voor beste clubs gingen respectievelijk naar Nijmegen - Zonhoven en Lummen.
67 Olympia Trophy - U13 - Zonhoven
Met onze vier U13 deelnemers trokken we op een mooie paasdag naar Zonhoven voor de tiende editie van de Olympia Trophy. Fieke, Niels, Dishni en Robrecht kregen enkele zware matchen te verduren maar levereden uitstekend werk. Dankzij de massale inschrijvingen van judo school Theunissen (Nijmegen,NL) lag het niveau aanzienlijk hoog. Bovendien werd er gekanst in poules van 5. Fieke behaalde de eerste, Robrecht een tweede en Niels en Dishni een mooie derde plaats! Snelheid, techniek en controle blijven aandachtspuntjes ... maar hier gaan we verder aan werken!

Proficiat!
68 Tornooi Maaseik U11-U13, zondag 22 maart 2015.
Een klein tornooitje met weinig inschrijvingen. Desalniettemin lag het niveau aanzienlijk hoog door de inschrijvingen vanuit Nederland, Duitsland en zelfs Engeland. Tevens telde dit tornooi mee voor het jeugdcriterium van Limburg.

Van onze club namen Dishni, Erland, Niels, Fieke, Kobe, Rinske, Robrecht, Jeroen, Mansur, Sander en Semmy deel.

Een redelijk goed eindresultaat, maar laat jullie niet verassen door je tegenstander in de eerste seconden ... en we gaan nog veel oefenen op snelheid!

En helaas ... geen beker voor de club dit jaar ...
69 Tornooi van de Fruitstreek 2015 - Sint-Truiden
Na maandenlange voorbereiding en de hulp van tal van vrijwilligers hebben we er wederom een schitterende editie van gemaakt. Met maar liefst 282 inschrijvingen bij de U11-U13 en 142 bij de U15-U18-U21 en +21 is ons tornooi weer één van de belangrijkste tornooien in Limburg. Door het hoge aantal inschrijvingen bij de pupillen en miniemen, lag het wedstrijd niveau in deze leeftijdsklassen aanzienlijk hoog. Maar liefst 22 eigen judokas namen deel en maakten er allen het beste van!
Proficiat jongens en meisjes!

Fotos (fotograaf :Jos Schevenels) zijn te bekijken op onze Facebook pagina : JCST.BE